Nieuws

Op weg naar Parijs

Eind november vinden in Parijs cruciale internationale klimaatonderhandelingen plaats. De klimaatbeweging zal daar uiteraard niet ontbreken. Climate Express zorgt dat je erbij kan zijn. Het wil 10.000 Belgen naar Parijs brengen.


Ook de coalitieleden van action/2015 gaan mee. Schrijf je in en beleef samen met ons dit unieke en belangrijke moment.

Laat je stem horen

De Noord-Zuidbeweging heeft een belangrijke boodschap voor de klimaatonderhandelaars: het moet anders. We hebben een ambitieus klimaatakkoord nodig dat rekening houdt met de noden in het Zuiden.

De klimaatverandering bedreigt niet enkel een gezond klimaat, maar ook de sociale rechten en ontwikkelingskansen van velen. Zonder drastische maatregelen dreigen in het Zuiden honderden miljoenen mensen klimaatvluchteling of –slachtoffer te worden. Door extreem weer, mislukte oogsten, jobverlies, biodiversiteitsverlies en ontwrichte samenlevingen.

De klimaatverandering maakt 300.000 slachtoffers per jaar. Dit zal in de toekomst alleen maar erger worden. Het nieuwe klimaatakkoord moet daarom maatregelen bevatten die het Zuiden de kans geven om zich koolstofarm te ontwikkelen en zich aan te passen aan de klimaatveranderingen.

De klimaattop in Parijs moet een keerpunt zijn in het internationaal klimaatbeleid. Daarom gaat action/2015 naar Parijs met vele anderen. Om te laten zien dat de onderhandelaars geen alleenrecht hebben op de beslissingen over onze toekomst, en om de klimaat- en de Noord-Zuidbewegingen te verenigen en te versterken.

Ga mee naar Parijs

Schrijf je in via www.climate-express.be.
Duid bij je inschrijving de organisatie aan waarmee je naar Parijs gaat.